Hebraisk Haggadah

Hebraisk håndskrift, en illustreret haggadah på pergament. 1772.
Erhvervet af short term loans with guarantor Kulturværdiudvalget i 1992 og overdraget til Det Kongelige Bibliotek. Ministertilladelse efter lovens § 2, stk. 4.

Denne haggadah blev reddet fra online loans in louisiana ødelæggelserne i koncentrationslejren Theresienstadt under 2. verdenskrig, ved at en dødsdømt polsk jøde betroede bogen til en dansk jødisk cash to existing loan means fange, før han selv blev sendt til Auschwitz. Danskeren overlevede holocaust og bragte bogen med til Danmark hvor den siden har cash advance receipt retention været i familiens eje. En haggadah er en jødisk påskeliturgi, fortællingen om det jødiske folks redning fra Ægypten. Den læses tradiotionelt af familiefaderen cash advance Deveaux Toledo OH på den aften, som indleder Påskehøjtideligheden, og er en af de mest populære bøger i den jødiske kultur.

payroll direct loan Udvalgets begrundelse for erhvervelsen: Omstændighederne ved håndskriftets overdragelse til en dansk jøde i Theresienstadt, dets efterfølgende redning og bevarelse i Danmark siden 1945 payday loans online only no phone calls må siges at udgøre sådanne “særlige omstændigheder”, der begrunder dets forbliven i Danmark.

Beskrevet i Kulturværdiudvalgets beretning for året 1992.